Aprašymas
Rankomis rinktų ir lėtai džiovintų pušų pumpurų arbatos puodelis sušildys, grąžins jėgas, palengvins kvėpavimą. Jauni pušų ūgliai laikomi puikiu antioksidantų šaltiniu, pumpuruose susidarančių eterinių aliejų sudėtyje yra bornilacetato, pinenų, limoneno ir kitų terpenų, laisvųjų alkoholių, dervingos medžiagos boleritino, kartumynų, raugų, vitamino C ir K, karotino, mineralinių medžiagų, dervų.
Fenolinių junginių ir askorbo rūgšties gausa lemia galimą reikšmingą antioksidacinį, antibakterinį ir priešuždegiminį arbatos poveikį.
Arbata skystina bronchų sekretą ir ne tik – skatina atsikosėjimą, šlapimo ir tulžies išsiskyrimą. Tiriamas aktyvuojantis poveikis imunitetui ir protinei veiklai. Skonis: Švelnus pušies sakų kartumas persipina su natūraliu saldumu. Arbatos gėrimo ritualą lydi malonus miško aromatas.