Aprašymas
Kanapių sėklos – nepelnytai primiršta tradicinė lietuviška maisto kultūra. Kanapių sėklos atrandamos iš naujo dėl savo išskirtinių maistinių savybių. Kanapės sparčiai populiarėja dėl išskirtinio omega 3 ir omega 6 rūgščių balanso. Kanapių sėklose aptinkamų žmogaus organizmui naudingų medžiagų sąrašas pakankamai ilgas: A, D, E ir B grupės vitaminai, kalcis, geležis, magnis, manganas, fosforas, kalis, cinkas ir kt. Kanapių sėklos yra puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis. Kokybiški kanapių sėklų baltymai puikiai tinka pakeisti mėsos ar pieno baltymus.
Lukštentos kanapių sėklos slopina apetitą ir mažina potraukį saldumynams. Todėl kanapių produktai puikiai tinka siekiantiems reguliuoti svorį. Kanapių sėklų galite įberti į sveikuoliškus kokteilius. Sėklomis gardinti salotas, košes, berti į kepinius vietoj riešutų.
Kanapių sėklas į savo mitybą turėtų įtraukti tie, kurie rūpinasi savo širdies bei kraujagyslių sveikata, nes jose esančios riebiosios rūgštys pasižymi savybe mažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Kanapių sėklose esančios skaidulos gerina virškinimą, valo organizmą ir greitina medžiagų apykaitą, todėl rinkitės šias sėklas įvairių kasdienėje mityboje vartojamų patiekalų praturtinimui.
Energetinė vertė | 461kcal/1903kJ |
Riebalai | 33,6 g |
Angliavandeniai | 1,5 g |
Cukrus | 1,2 g |
Skaidulinės medžiagos | 27,4 g |
Sočiosios riebalų rūgštys | 3 g |
Baltymai | 24,8 g |