Aprašymas
Sezamo sėklos – išraiškingi skonio pagardas tinkamas tiek saldiems, tiek mėsos patiekalams. Sėklose gausu baltymų, tarp jų kokybiškų amino rūgščių. Baltymai yra svarbūs raumenų masės formavimuisi. Dėl savo baltymingumo sezamo sėklas pamėgo vegetarai ir veganai. Sezamų sėklose esančių žmogaus organizmui naudingų medžiagų sąrašas išties ilgas: magnis, kalcis, tiamino ir amino rūgšties triptofanas. Šios medžiagos labai svarbios nervų sistemos funkcionavimui, streso valdymui ir nerimo malšinimui. Sezamo sėklose randama daug geležies, todėl jų rekomenduojama vartoti kovojantiems su mažakraujyste. Sezamų sėklų riešutinis skonis suintensyvėja jas keletą minučių paskrudinus, be to pakaitintos sėklos bus lengviau virškinamos. Skrudintų sėklyčių užberkite ant salotų, jos idealiai dera su Azijos virtuvės patiekalais. Sezamo sėklytės patiekalams suteikia ne tik subtilų riešutų skonį, bet ir malonų traškesį. Desertuose sezamo sėklos puikiai dera su medumi.
Energetinė vertė | 642 kcal/2659 kJ |
Riebalai | 53,2 g |
Angliavandeniai | 14.9 g |
Cukrus | 0 g |
Sočiosios riebalų rūgštys | 6,7 g |
Baltymai | 22 g |
Druska | 0,1 g |